Ο απολογισμός του έργου

Η Σκιάθος άλλαξε… μαζί σας!

Με ενθουσιασμό, αφοσίωση, οργάνωση και συνέπεια, εργαστήκαμε σκληρά για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για το οποίο είχαμε δεσμευτεί. Συνεχίζουν να μας οδηγούν η αγάπη και το ενδιαφέρον για τη συνεχή πρόοδο του νησιού μας, στην οποία θέλουμε να συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Είμαστε υπερήφανοι για τις πρωτιές μας σε θέματα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, όπως είναι η εκκαθάριση χρόνιων εκκρεμών υποχρεώσεων του Δήμου και της ΔΕΥΑΣ, η μείωση 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού, η αναβάθμιση της τοπικής συγκοινωνίας, η απόκτηση δημοτικών εκτάσεων από καταπατητές και η δημιουργία ταμειακού αποθεματικού, ενώ η προσπάθεια για αξιοποίηση και απορρόφηση κονδυλίων συνεχίζεται.

Με έργα ΥΠΟΔΟΜΗΣ προϋπολογισμού 27.842.000, ενισχύσαμε την τοπική οικονομία (νέες θέσεις εργασίας, προμήθειες υλικών κ.ά.)

Επίσης, ολοκληρώσαμε το έργο για το πόσιμο νερό, επεκτείναμε και αναβαθμίσαμε το δίκτυο αποχέτευσης και ολοκληρώσαμε αντιπλημμυρικά έργα και έργα οδοποιίας και αισθητικής αναβάθμισης χώρων στο λιμάνι.

Στον νευραλγικό τομέα του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, με σκοπό, μεταξύ άλλων, και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο πήχυς ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά.
Στοχεύοντας στην προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων, όπως ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός, ο αθλητικός και ο γαστρονομικός τουρισμός, δημιουργήσαμε τις ανάλογες υποδομές. Και, φυσικά, αυτό σημαίνει καλύτερη σύνδεση του νησιού με το εξωτερικό και το εσωτερικό, με κομβικές επιτυχίες την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και νέων αγορών (Γαλλία), με ειδικά προγράμματα πτήσεων, τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, μετά από πολλά χρόνια, και το νέο σύγχρονο πλοίο από τον Άγιο Κωνσταντίνο.
Αναπτύξαμε τον τουρισμό ΑμΕΑ με έργα υποδομής.

Μέλημά μας είναι και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, και γι’ αυτό συμμετέχουμε ήδη στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ενώ συνεργαζόμαστε με το ΤΑΙΠΕΔ για τον επανασχεδιασμό του λιμανιού και τη δημιουργία μαρίνας, φροντίζοντας πάντα για τη θετική δημοσιότητα του νησιού μας μέσα από την οργανωμένη επικοινωνιακή προβολή.

Η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας είναι πολύ μεγάλη και ανάλογο είναι και το έργο μας στον τομέα του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με την αναστήλωση και την ανάδειξη ιστορικών τόπων, όπως είναι το Κάστρο και οι Μονές Εικονίστριας και Κεχριάς, αλλά και με τη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων.

Ο Δήμος, οργανωμένα και αποτελεσματικά, στάθηκε δίπλα στον ΠΟΛΙΤΗ με την οργάνωση προγραμμάτων υποστήριξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και ψυχαγωγίας, αλλά και με την αντιμετώπιση

εκτάκτων καταστάσεων όπως τη διαχείριση της πανδημίας Covid-19 αλλά και ακραίων καιρικών φαινομένων με αποκορύφωμα την θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία κατορθώσαμε την επαναφορά στην κανονικότητα μέσα σε λίγα 24ωρα αλλά και την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου σε μία μόλις εβδομάδα.
   Υποστηρίξαμε τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας με τη φιλοξενία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
   Τοποθετήσαμε 6 νέους απινιδωτές σε διάφορα σημεία και δημιουργήσαμε ειδικά προγράμματα για ΑμΕΑ και υπερήλικες.
   Συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά με το ΚΕΘΕΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση εξαρτήσεων.
   Δημιουργήσαμε δίκτυο εθελοντών, που ενίσχυσε με τεράστια επιτυχία τις δράσεις του Δήμου και συστήσαμε επιτροπή για την προστασία αδέσποτων σε συνεργασία με τους υπάρχοντες συλλόγους. Τέλος, για πρώτη φορά, λειτούργησε ψηφιακή εφαρμογή για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, η οργάνωση ήταν πολυεπίπεδη.
   Υλοποιήσαμε πρόγραμμα εντατικού καθαρισμού σε πολλές περιοχές του νησιού και ανανεώσαμε τον στόλο οχημάτων από πρόγραμμα χρηματοδότησης και δωρεές.    Βελτιώσαμε τη λειτουργία του ΧΥΤΑ χωρίς εργολαβικό κόστος.
  Προχωρήσαμε σε έγκριση χρηματοδοτήσεων για την περαιτέρω κάλυψη αναγκών της διαχείρισης απορριμμάτων, όπως επέκταση ΧΥΤΑ, κατασκευή μονάδας επεξεργασίας υπολειμμάτων τροφών και κλαδεμάτων.

Στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, υλοποιήσαμε ενέργειες και δράσεις για την προστασία των ακτών και οργανώσαμε την πυρασφάλεια με σύγχρονες μεθόδους και ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές. Οργανώσαμε καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών στην ανακύκλωση και συμπράξαμε με φορείς για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Πάντα κοντά στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, αναβαθμίσαμε, ευπρεπίσαμε και επεκτείναμε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Ιδρύσαμε ΕΠΑΛ και ΕΕΕΚ (που απευθύνεται σε ΑμΕΑ), καλύπτοντας μια μεγάλη ανάγκη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ υποστηρίξαμε την οργάνωση ειδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Κι επειδή πιστεύουμε στις καλές ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ, διατηρήσαμε τις συνεχείς επαφές με την περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση και δημιουργήσαμε σχέσεις εκτίμησης και εμπιστοσύνης, που, σε συνδυασμό με την οργανωμένη δουλειά από την πλευρά του Δήμου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων πολλών έργων αλλά και την επίλυση προβλημάτων.