Πρόγραμμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΡΓΑ

Υλοποιήθηκανέργα συνολικού προϋπολογισμού 27.842.000€

Καθαριότητα, Ανακύκλωση, Διαχείριση απορριμμάτων

Καθαρό Νησί

Νησί καθαρό από άκρη σε άκρη, με «εργαλεία» τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου και την προώθηση της κουλτούρας ανακύκλωσης, με επίκεντρο την κάθε γειτονιά…

Σκιάθος: Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός

Τουρισμός & Μεγάλα έργα

Ίδρυση Αντιδημαρχίας Τουρισμού.
Άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών, όπως των low cost…

Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Σκιάθου

Αθλητισμός

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν) Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου» προϋπολογισμού 440.000,00€ …

To νέο σχέδιο προβλέπει μια σύγχρονη μαρίνα...

Λιμάνι Σκιάθου

Σε τροχιά ανάπτυξης το Τουριστικό Λιμάνι της Σκιάθου!

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να υιοθετήσει τον επανασχεδιασμό του τουριστικού λιμένα Σκιάθου που εκπονήθηκε με ευθύνη του ΔΛΤ Σκιάθου με τη συναίνεσή του Ταμείου. Το νέο σχέδιο χωροθέτησης (χωροταξικό σχέδιο και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – ΣΜΠΕ) θα ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες Τουρισμού και Περιβάλλοντος…

Νέα

Εργα Υποδομης 

Επέκταση και αναβάθμιση του δικτύου αποχέτευσης στον άξονα Σκιάθος-Κουκουναριές και στην περιοχή Καλύβια. Υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων με την εφαρμογή των μελετών της Περιφέρειας και ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμών των ρεμάτων. Νέα θεώρηση για την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού ως αναπτυξιακού εργαλείου, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα νομοθεσία και τις σημερινές ανάγκες. Ολοκλήρωση έργων στον οικιστικό ιστό, τροποποίηση σχεδίου πόλης για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, οδοποιία, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργία χώρων στάθμευσης, χαρακτηρισμός περιφερειακών δρόμων (περιφερειακός-αεροδρόμιο), διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων και κόμβων, αισθητική αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος με επιτυχημένα έργα ανάπλασης σε περιοχές όπως: Πλάκες, Παλιό Λιμάνι, Πευκάκια, πλατείες εκκλησιών, Πλατεία Αλ. Παπαδιαμάντη. Υπογειοποίηση καλωδίων στο κέντρο της πόλης. Ανακατασκευή της οδού Αλ. Παπαδιαμάντη, με μίμηση του παλιού καλντεριμιού και μόνιμη αντιμετώπιση της ρύπανσης. Βελτίωση των λιθόστρωτων καλντεριμιών. Αισθητική ανάπλαση στάσεων λεωφορείων και μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία. Αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες.

Η Σκιάθος καθαρή από άκρη σε άκρη

Νησί καθαρό από άκρη σε άκρη, με «εργαλεία» τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου και την προώθηση της κουλτούρας ανακύκλωσης, με επίκεντρο την κάθε γειτονιά. Επανασχεδιασμός της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με την εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου δράσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο να γίνει η Σκιάθος το πρώτο zerowaste νησί:

 
  • 1. Ανάκτηση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ.
  • 2. Δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών πράσινων σημείων και χώρου κομποστοποίησης.
  • 3. Ανανέωση του στόλου των οχημάτων.
  • 4. Χαρτογράφηση των σημείων των κάδων απορριμμάτων. Eυπρεπισμός των σημείων αυτών και υπογειοποίηση όπου είναι εφικτό.
  • 5. Κατασκευή αμαξοστασίου για τα οχήματα του Δήμου.
  • 6. Προγράμματα ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της ανακύκλωσης.
  • 7. Συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα για αξιοποίηση προγραμμάτων.

Σε τροχιά ανάπτυξης το Τουριστικό Λιμάνι της Σκιάθου!

Σε τροχιά ανάπτυξης το Τουριστικό Λιμάνι της Σκιάθου!
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να υιοθετήσει τον επανασχεδιασμό του τουριστικού λιμένα Σκιάθου που εκπονήθηκε με ευθύνη του ΔΛΤ Σκιάθου με τη συναίνεσή του Ταμείου. Το νέο σχέδιο χωροθέτησης (χωροταξικό σχέδιο και Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων – ΣΜΠΕ) θα ολοκληρωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ και θα κατατεθεί προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες Τουρισμού και Περιβάλλοντος.
To νέο σχέδιο προβλέπει μια σύγχρονη μαρίνα, δυναμικότητας 405 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής διαφόρων κατηγοριών μήκους έως 50μ. Η μαρίνα θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση των ελλιμενιζόμενων σκαφών και των επιβαινόντων σε αυτά, καθώς και υποδομές και διαμορφώσεις για την αναψυχή των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.
Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη για την εξαιρετική συνεργασία, χάριν στην οποία ανοίγει ο δρόμος για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της επομένης περιόδου, με τη στρατηγική συνεργασία του ΤΑΙΠΕΔ. Μετά από επίμονες προσπάθειες μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, ένα έργο που θα αλλάξει δραστικά την περιοχή παρέμβασης και θα ενισχύσει συνολικά και καταλυτικά την τουριστική και αναπτυξιακή δυναμική της Σκιάθου, με σεβασμό στο περιβάλλον, άμεσα υλοποιήσιμο, ένα έργο που θα δώσει ώθηση στη Σκιάθο κατακτώντας πρωταγωνιστική θέση στο κεντρικό Αιγαίο», δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.
Μέχρι το τέλος Ιουνίου η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και την μελετητική όμαδα, θα διοργανώσει την παρουσίαση του master plan σε ανοιχτή συγκέντρωση για το κοινό.

Αθλητισμός 

Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με τίτλο «Κατασκευή συνθετικού τάπητα στίβου (ταρτάν) Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου» προϋπολογισμού 440.000,00€ .
Το έργο «Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Σκιάθου» συνολικού προϋπολογισμού 722.103,61€, είναι το μεγαλύτερο έργου που έχει γίνει για τον αθλητισμό στον Δήμο μας, με το έργο αυτό θα δημιουργείται ένα σύγχρονο γήπεδο στίβου, προσφέροντας ασφαλείς συνθήκες άθλησης και ψυχαγωγίας. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές του Δήμου μας
ταυτότητα έργου
Έργο:
Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σκιάθου προϋπολογισμού 722.103,61€
Χρηματοδότηση:
Υπουργείο Εσωτερικών, πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” προϋπολογισμού 722.103,61€
ένταξη έργου 19 Φεβρουαρίου 2021 (ΑΔΑ : Ω2ΚΘ46ΜΤΛ6-ΙΞΞ) Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών
Κύριος έργου :
Δήμος Σκιάθου
Φορέας Υλοποίησης :
Επιχείρηση ΟΤΑ “Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης Α.Ε. – Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης”
Και συνεχίζουμε…